Ωμή σαλάτα με κουνουπίδι, καρύδια και σταφίδες και σως από ταχίνι
Ένα γεμάτο πιάτο φυτικής προέλευσης που κερδίζει τις εντυπώσεις!
Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι
- Χούφτα σταφίδες
- Χούφτα καρύδια
Σως από ταχίνι
- 5 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. ξύδι μήλου
- 4 κ..σ νερό
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια, φτιάξτε τη σως από ταχίνι ενώνοντας ταχίνι, μέλι και ξύδι μήλου με ένα πιρούνι. Το ταχίνι μπορεί να έχει λίγο πιο «σκληρή» υφή αλλά αν συνεχίσετε να το ανακατεύεται θα ομοιογενοποιηθεί.
Προσθέστε νερό και ανακατέψτε σιγά σιγά. Το νερό που θα βάλετε εξαρτάται από την σύσταση που θέλετε να έχετε.
Αν θέλετε, προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
Ενώστε τη σως με το κουνουπίδι και προσθέστε καρύδια και σταφίδες.
Σερβίρετε μαζί με άλλες σαλάτες ή μαζί με ρύζι από κινόα.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.kindearth.net/
Leave a comment