Συνταγή για Rainbowl Bowl
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια σειρά από χρήσιμες και επιστημονικές πληροφορίες αλλά και να απολαύσουν ένα rainbow bowl ειδικά φτιαγμένο για το σεμινάριο από την Αγγελική Σπανού Παθολόγο και Food Blogger (PureMomentum).
Ωμό ρύζι από κουνουπίδι
- 1 κούπα τριμμένο κουνουπίδι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ πορτοκαλί πιπεριά
- 1 αγγούρι
- Χούφτα φρέσκο δυόσμο
- Χούφτα άνηθο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λευκό λάδι τρούφας
- Χυμός από μισό lime
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Για την σάλτσα Chamoy
- 3 αποξηραμένα βερύκοκα
- 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 3 βασιλικοί χουρμάδες
- 2 τσίλι φρέσκα
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- Χυμός από ένα lime
- Ανθός αλατιού
Μπιφτέκια φασολιών:
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 1 μέτρια πατάτα τριμμένη με τη φλούδα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. νιφάδες quinoa
- 1 κ.γ ρίγανη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- Μαϊντανός
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Μέθοδος:
Για την σάλτσα chamoy: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα τσίλι ψιλοκομμένα και χωρίς σπόρια (αν θέλουμε να γίνει λιγότερο καυτερό), το lime και 1/3 κούπας νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Για τα μπιφτέκια φασολιών: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ζουλάμε με το εργαλείο που έχουμε για τον πουρέ. Δε θέλουμε να το κάνουμε πολύ γιατί πρέπει να έχει υφή με κομματάκια. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Δεν τα γυρνάμε.
Leave a comment