Πολύχρωμο μείγμα λαχανικών
Αυτό το χαρούμενο μείγμα συνδυάζει γλυκοπατάτες, καρότα, μωβ πατάτες και kale.
Υλικά:
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μεσαία μωβ πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 2 κούπες φρεσκοκομμένο kale ή σπανάκι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
Μέθοδος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε νερό σε μεσαία φωτιά. Μαγειρέψτε και προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τα μπαχαρικά, μέχρι αυτά να είναι τρυφερά για 10 – 12 λεπτά. Προσθέστε το kale και το σκόρδο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι τα λαχανικά να είναι ελαφρώς πιο καφέ και το kale τρυφερό, για περίπου 2-4 λεπτά.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment