Κινόα με αρακά και κρεμμύδι
Ιδιαίτερο για τη φρεσκάδα του, αυτό το πιάτο είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή!
Υλικά:
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κινόα, ξεπλυμμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1-2 κούπες αρακάς
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια
Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε νερό να βράσει. Προσθέστε την κινόα και μειώστε τη θερμοκρασία. Καλύψτε και σιγοβράστε για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφηθεί το νερό. Αφαιρέστε από την εστία και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Την ίδια ώρα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέσα σε νερό, μέχρι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τον αρακά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας. Προσθέστε την κινόα, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και καρύδια και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment