Πέστο από μπρόκολο
Αν όμως είστε σπίτι, και δεν έχετε κάποια από τα παραδοσιακά υλικά, μπορείτε να προσθέσετε μπρόκολο και να δημιουργήσετε μια γευστικά παραλλαγή της κλασικής συνταγής.
Υλικά για 2 κούπες πέστο
Αφήσαμε έξω από την συνταγή το τυρί ώστε να είναι vegan. Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί πεκορίνο που ταιριάζει υπέροχα εδώ.
- 1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 2 κούπες)
- Μερικές ρίζες από βασιλικό
- Χυμός από ½ λεμόνι
- ½ κούπα φουντούκια (ή ψητά ρεβύθια αν είστε αλλεργικοί)
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νερό
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Μέθοδος:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό και δοκιμάστε. Προσθέστε περισσότερο λάδι ή νερό αν νιώθετε ότι είναι πολύ στεγνό και περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται στη γεύση.
Σερβίρετε σε μακαρόνια, σαλάτα, sandwich ή wrap.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com
Leave a comment