arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Πέστο από μπρόκολο


Όταν μιλάμε για πέστο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια αρκετά «συντηριτική» προσέγγιση στα υλικά του.
Πέστο από μπρόκολο

Vegan πιάτα

Πέστο από μπρόκολο


Πέστο από μπρόκολο

Αν όμως είστε σπίτι, και δεν έχετε κάποια από τα παραδοσιακά υλικά, μπορείτε να προσθέσετε μπρόκολο και να δημιουργήσετε μια γευστικά παραλλαγή της κλασικής συνταγής.

Υλικά για 2 κούπες πέστο

Αφήσαμε έξω από την συνταγή το τυρί ώστε να είναι vegan. Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί πεκορίνο που ταιριάζει υπέροχα εδώ.

  • 1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 2 κούπες)
  • Μερικές ρίζες από βασιλικό
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ κούπα φουντούκια (ή ψητά ρεβύθια αν είστε αλλεργικοί)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. νερό
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Μέθοδος:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό και δοκιμάστε. Προσθέστε περισσότερο λάδι ή νερό αν νιώθετε ότι είναι πολύ στεγνό και περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται στη γεύση.

Σερβίρετε σε μακαρόνια, σαλάτα, sandwich ή wrap.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.