Πέστο από μπρόκολο

Αν όμως είστε σπίτι, και δεν έχετε κάποια από τα παραδοσιακά υλικά, μπορείτε να προσθέσετε μπρόκολο και να δημιουργήσετε μια γευστικά παραλλαγή της κλασικής συνταγής.

Υλικά για 2 κούπες πέστο

Αφήσαμε έξω από την συνταγή το τυρί ώστε να είναι vegan. Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί πεκορίνο που ταιριάζει υπέροχα εδώ.

  • 1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 2 κούπες)
  • Μερικές ρίζες από βασιλικό
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ κούπα φουντούκια (ή ψητά ρεβύθια αν είστε αλλεργικοί)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. νερό
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Μέθοδος:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό και δοκιμάστε. Προσθέστε περισσότερο λάδι ή νερό αν νιώθετε ότι είναι πολύ στεγνό και περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται στη γεύση.

Σερβίρετε σε μακαρόνια, σαλάτα, sandwich ή wrap.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post