Μπιζέλια με λεμόνι
Η γεύση τους όταν συνδυάζονται με σκόρδο και λεμόνι είναι μοναδική και αποτελεί ένα εύκολο συνοδευτικό πιάτο που θα αγαπήσετε.
Υλικά
- 2 κούπες κατεψυγμένα μπιζέλια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Ξύσμα από ½ λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα μπιζέλια κάτω από ζεστό νερό και στραγγίστε τα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου.
Προσθέστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν αλλά να έχουν λαμπερό πράσινο χρώμα.
Πάρτε το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε τα μπιζέλια με ανθό αλατιού, φρέσκο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment