Σούπα με μπρόκολο και μανιτάρια
Υλικά:
- 1 ματσάκι μπρόκολο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 226 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 2 μεσαία καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 ματσάκια σέλερι, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπα φρέσκο κομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο ζωμός λαχανικών
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Μέθοδος:
Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά ματσάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε νερό και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να είναι μαλακά για 4-6 λεπτά. Προσθέστε τη σόγια και αφαιρέστε από το τηγάνι.
Στην ίδια κατσαρόλα, συνδυάστε τα κλαράκια από μπρόκολο, τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ζωμό και το νερό. Βράστε τα και στη συνέχεια, σιγοβράστε με καλυμμένη την κατσαρόλα μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 25-30 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ κάντε τη σούπα πουρέ. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάλτε μέσα τα ματσάκια και τα μανιτάρια και βράστε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρέψτε μέχρι το μπρόκολο να είναι τρυφερό, για 8-10 λεπτά. Ανακατέψτε περιστασιακά και προσθέστε χυμό λεμονιού και λάδι.
Καλή απόλαυση.
Leave a comment