Mini πιπεριές γεμιστές με ρεβίθια
Έχουμε την τραγανή σύσταση που έχουν τα chips, αλλά δεν έχουν τις θερμίδες τους.
Υλικά:
- 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
- 425 γρ. ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα
- ¼ κούπα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 3 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. ξύδι μηλίτη
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 16 μικρές πιπεριές, κομμένες οριζόντια
- Έξτρα φύλλα κόλλιανδρου
Μέθοδος:
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ψήστε τους σπόρους από κύμινο σε μεσαία φωτιά, μέχρι να έχετε ωραίο άρωμα, για 1 – 2 λεπτά και ενώ ανακατεύετε διαρκώς. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ όπου προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, τον κόλιανδρο, το νερό, το ξύδι και τον ανθό αλατιού. Χτυπήστε μέχρι να ενώσετε.
Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στις φέτες από πιπεριά. Γαρνίρετε με έξτρα κόλλιανδρο και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment