Κεχρί με αμύγδαλα και ψητά καρότα

Κεχρί με αμύγδαλα και ψητά καρότα

Κατάλληλο για να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή να το απολαύσετε τις ημέρες της εβδομάδας.

Υλικά

  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και λίγο παραπάνω για dressing
  • 1 κούπα κεχρί
  • ½ κ.γ. σπόροι κυμίνου
  • 2 ¼ κούπες νερό
  • 6 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • ¼ κούπα ψητά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼ κούπα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • Φέτες λεμονιού (για το σερβίρισμα)

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 204 βαθμούς. Ζεστάνετε λίγο νερό σε μια μεσαία αντικολλητική κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και το κεχρί και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν καφέ, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το νερό και βράστε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κεχρί να είναι τρυφερό, για 25 – 35 λεπτά.

Την ίδια ώρα ανακατέψτε τα καρότα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίστε από πάνω αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά και έχουν ροδίσει, για περίπου 15 – 20 λεπτά.

Ζεστάνετε νερό σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε εκεί τα αμύγδαλα και το πιπέρι καγιέν, για περίπου 2 λεπτά.

Σερβίρετε το κεχρί μαζί με ελαιόλαδο και τα καρότα, τον κόλιανδρο και το μείγμα από αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published