Μανιταρόσουπα με κόκκινο ρύζι & Τόστ με αβοκάντο

Συνδυάστε το με φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και απογειώστε τη γεύση του!

Υλικά (για 4 μερίδες):

Ρύζι

Μανιταρόσουπα

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 ματσάκια θυμάρι
  • 2 ματσάκια δενδρολίβανο
  • 4 (250 g) καθαρισμένα μανιτάρια Portobello
  • 8 (250 g) μανιτάρια «κουμπιά» ή σαμπινιόν, καθαρισμένα
  • Λευκό κρασί, προαιρετικό
  • 4 κούπες / 1 λίτρο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας (ή ένας κύβος λαχανικών) ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανός, για σερβίρισμα
  • Στραγγιστό γιαούρτι, για σερβίρισμα (προαιρετικό)

Μέθοδος:

Μαγειρέμα του ρυζιού: Ξεπλύνετε το ρύζι καλά στο νερό και στη συνέχεια το στραγγίζετε. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε 2 κούπες νερό. Αρχίστε να βράζετε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Προσθέστε αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος για να νοστιμίσει. Βεβαιωθείτε ότι έχει απορροφήσει το νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Παράλληλα ετοιμάστε τη σούπα.

Μαγείρεμα της σούπας: Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου και τα μανιτάρια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει χωρίς να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Κρατήστε κάποια ποσότητα από τα μαγειρεμένα μανιτάρια για σερβίρισμα. Ρίξτε λίγο κρασί στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε νερό, ζωμό λαχανικών (κύβο λαχανικών), αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει. Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ χειρός για να ανακατέψετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει μαλακή υφή. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσει. Σερβίρετε σε μπολ με μια κουταλιά της σούπας ρύζι, μερικά κομμάτια μανιτάρια, φρέσκο μαϊντανό, λάδι, ένα κουτάλι γιαούρτι (προαιρετικό) και ένα τόστ αβοκάντο.

Αβοκάντο τόστ
Κομμένα σε 4 κομμάτια

  • 2 φέτες ψωμί σικάλεως
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ψυχρής πίεσης
  • Νιφάδες τσίλι
  • Νιφάδες αλατιού

Μέθοδος:

Ψήστε το ψωμί σε μια φρυγανιέρα, μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδοψηθεί. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και τη φλούδα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να λιώσετε το αβοκάντο και αλείψτε το πάνω από το τόστ.  Ρίξτε λίγο λάδι και στη συνέχεια τις νιφάδες τσίλι και αλατιού. Κόψτε το στη μέση και συνοδέψτε το με τη σούπα.  

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post