Φακές με dressing από λεμόνι και βότανα
Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, προσθέστε τις στο μαρινάρισμα για να τους δώσετε έξτρα γεύση. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις ανακατέψετε σε σαλάτες ή bowls.
Υλικά
Φακές
- 1 κούπα ωμές πράσινες ή μαύρες φακές
- Κατσαρόλα με νερό
Dressing με λεμόνι και βότανα
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Πρέζες από νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις φακές: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ενώστε τις φακές και το νερό και βράστε. Καλύψτε και σιγοβράστε ανακατεύοντας περιστασιακά για 17 – 20 λεπτά ή μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές αλλά όχι λιωμένες. Στραγγίστε το νερό και αφήστε να κρυώσουν.
Φτιάξετε το dressing: Μεταφέρετε τις φακές σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την μουστάρδα και το πιπέρι. Προσθέστε τον μαϊντανό και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Σερβίρετε ως συνοδευτικό πιάτο ή με τον τρόπο της επιθυμίας σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment