Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο

Αντί για ψητά αμύγδαλα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί Παρμέζανα.

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 κούπες φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα ωμό κουσκούς ολικής άλεσης
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 – ¼ κούπες νερό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψητά αμύγδαλα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε λίγο νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε μέχρι να είναι τραγανό.

Προσθέστε το κουσκούς και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το νερό, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τα γαρνιρίσματα. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία. Αφήστε το λίγο καλυμμένο μέχρι να απορροφηθεί το νερό για 5 – 10 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post