arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο


Το λεμόνι προσθέτει υπέροχη γεύση σε αυτό το πιάτο.
Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο

Vegan πιάτα

Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο


Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο

Αντί για ψητά αμύγδαλα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί Παρμέζανα.

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 κούπες φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα ωμό κουσκούς ολικής άλεσης
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 – ¼ κούπες νερό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψητά αμύγδαλα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε λίγο νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε μέχρι να είναι τραγανό.

Προσθέστε το κουσκούς και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το νερό, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τα γαρνιρίσματα. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία. Αφήστε το λίγο καλυμμένο μέχρι να απορροφηθεί το νερό για 5 – 10 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.