Ψητά κολοκυθάκια στο grill

Αποφύγετε να κόψετε τα κολοκυθάκια στρογγυλά, γιατί αυτό θα χρειαστεί διαρκές γύρισμα και μπορεί να σας πέσουν στη σχάρα.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Ψήστε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ανάψτε το grill σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Καθαρίστε τη σχάρα, αν χρειάζεται.

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή κορδέλες. Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, κόψτε οριζόντια σε φέτες.

Περάστε τα κολοκυθάκια σε καλαμάκια. Μπορείτε να χωρέσετε έως και 5 κορδέλες από κολοκυθάκια σε κάθε καλαμάκι.

Γαρνίρετε. Γαρνίρετε τα κολοκυθάκια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι.

Ψήστε. Για τις φέτες από κολοκυθάκια τοποθετείστε μια μονή στρώση πάνω στο grill. Καλύψτε και ψήστε χωρίς να τα ενοχλείται, μέχρι να είναι τρυφερά για 3 – 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Για τις κορδέλες τοποθετείστε τα καλαμάκια στη σχάρα. Ψήστε, και γυρίστε τους πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους, για 4 – 5 λεπτά συνολικά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post