Ψητά κολοκυθάκια στο grill
Αποφύγετε να κόψετε τα κολοκυθάκια στρογγυλά, γιατί αυτό θα χρειαστεί διαρκές γύρισμα και μπορεί να σας πέσουν στη σχάρα.
Υλικά
- 16 καλαμάκια, βουτηγμένα μέσα στο νερό για 30 λεπτά αν είναι ξύλινα (προαιρετικά αν ψήνετε σε σχήμα κορδέλας)
- 3 μεσαία κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήστε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ανάψτε το grill σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Καθαρίστε τη σχάρα, αν χρειάζεται.
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή κορδέλες. Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, κόψτε οριζόντια σε φέτες.
Περάστε τα κολοκυθάκια σε καλαμάκια. Μπορείτε να χωρέσετε έως και 5 κορδέλες από κολοκυθάκια σε κάθε καλαμάκι.
Γαρνίρετε. Γαρνίρετε τα κολοκυθάκια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι.
Ψήστε. Για τις φέτες από κολοκυθάκια τοποθετείστε μια μονή στρώση πάνω στο grill. Καλύψτε και ψήστε χωρίς να τα ενοχλείται, μέχρι να είναι τρυφερά για 3 – 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Για τις κορδέλες τοποθετείστε τα καλαμάκια στη σχάρα. Ψήστε, και γυρίστε τους πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους, για 4 – 5 λεπτά συνολικά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment