Ψητά κολοκυθάκια με βότανα
Ένα εύκολο συνοδευτικό πιάτο στο γκριλ που συνδυάζεται υπέροχα με βασιλικό και ρίγανη.
Υλικά
- 2 μεσαία κολοκυθάκια
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένου βασιλικού
- 1 κ.γ. αποξηραμένης ρίγανης
- ½ κ.γ. σκόνης σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνης κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τοποθετείστε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και ανθό αλατιού.
Τοποθετείστε τα κολοκυθάκια απευθείας στο γκριλ και ψήστε 3 – 4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά. Αφαιρέστε από το γκριλ, δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment