Υπέροχα ψητά μανιτάρια
Καπνιστά, τρυφερά και εύκολα. Μαγειρέψτε τα σε καλαμάκια και πασπαλίστε με φρέσκα βότανα και λεμόνι.
Υλικά
- 450 γρ. λευκά μανιτάρια (crimini)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού και επιπλέον φλούδες
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ¼ κούπα φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ψιλοκομμένα (ή άλλα βότανα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το γκριλ σε 230 βαθμούς. Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια, μουλιάστε τα στο νερό όσο προθερμαίνετε τον φούρνο.
Καθαρίστε τα μανιτάρια. Τοποθετείστε τα σε ένα μπολ και ενώστε τα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Περάστε τα στα καλαμάκια.
Τοποθετείστε τα καλαμάκια στο γκριλ και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά. Τα γυρνάτε κάθε λίγα λεπτά. Αφαιρέστε από το γκριλ και πασπαλίστε με ψιλοκομμένα βότανα. Πασπαλίστε με λίγο λεμόνι πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε με τις φλούδες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment