Ψητός μάραθος, κουνουπίδι και δημητριακά

Υλικά

  • 3 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 1 μικρός βολβός μάραθου
  • 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • Ξύσμα από ½ λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κούπας ρεβίθια, βραστά
  • 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας μαγειρεμένα δημητριακά (πχ. Κινόα)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόψτε τον μάραθο σε μεσαία κομμάτια. Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί με ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι το κουνουπίδι να είναι καλά ψημένο. Ψήστε για 20 – 25 λεπτά μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό και να έχει αρχίσει να ροδίζει.

Μόλις το κουνουπίδι είναι τρυφερό, αφαιρέστε από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε.

Σερβίρετε μαζί με τα δημητριακά της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post