arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Ψητός μάραθος, κουνουπίδι και δημητριακά


Αυτή η συνταγή είναι γευστική και θρεπτική καθώς συνδυάζει ψητό κουνουπίδι, μαγειρεμένα δημητριακά όπως κινόα και ψητό μάραθο.
Ψητός μάραθος, κουνουπίδι και δημητριακά

Vegan πιάτα

Ψητός μάραθος, κουνουπίδι και δημητριακά


Ψητός μάραθος, κουνουπίδι και δημητριακά

Υλικά

  • 3 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 1 μικρός βολβός μάραθου
  • 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • Ξύσμα από ½ λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κούπας ρεβίθια, βραστά
  • 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας μαγειρεμένα δημητριακά (πχ. Κινόα)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόψτε τον μάραθο σε μεσαία κομμάτια. Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί με ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι το κουνουπίδι να είναι καλά ψημένο. Ψήστε για 20 – 25 λεπτά μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό και να έχει αρχίσει να ροδίζει.

Μόλις το κουνουπίδι είναι τρυφερό, αφαιρέστε από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε.

Σερβίρετε μαζί με τα δημητριακά της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.