vegan ·
Ψητός μάραθος, κουνουπίδι και δημητριακά
Υλικά
- 3 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 1 μικρός βολβός μάραθου
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- Ξύσμα από ½ λεμονιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ½ κούπας ρεβίθια, βραστά
- 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ κούπας μαγειρεμένα δημητριακά (πχ. Κινόα)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόψτε τον μάραθο σε μεσαία κομμάτια. Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί με ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι το κουνουπίδι να είναι καλά ψημένο. Ψήστε για 20 – 25 λεπτά μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό και να έχει αρχίσει να ροδίζει.
Μόλις το κουνουπίδι είναι τρυφερό, αφαιρέστε από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε.
Σερβίρετε μαζί με τα δημητριακά της αρεσκείας σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment