Ψητά σπαράγγια με τσίλι και λεμόνι
Είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χρειάζεται μόλις 20 λεπτά.
Υλικά
- 450 γρ. σπαράγγια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόνη τσίλι
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Ξεπλύνετε τα σπαράγγια, στεγνώστε τα και κόψτε τις άκρες τους. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, το τσίλι, την σκόνη σκόρδου, το αλάτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Απλώστε τα σπαράγγια σε μια λαδόκολλα και πασπαλίστε με το μείγμα από τσίλι και λεμόνι. Ανακατέψτε τα σπαράγγια και απλώστε τα σε μια στρώση.
Ψήστε για 12 λεπτά ή μέχρι να έχουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα και να έχουν ροδίσει ελαφρώς.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment