Πράσινα vegan pancakes ρεβιθιού
Υλικά (για 4):
- 100 γρ. (1 κούπα) αλεύρι ρεβιθιού
- 300 ml (1 κούπα + 3 κ.σ.) νερό
- 1 πρέζα ανθός αλατιού
- 2 χούφτες μαϊντανό και βασιλικό
Γέμιση:
- 2 αβοκάντο
- 2 κ.σ. πέστο
- Baby σπανάκι
- Ξινό λάχανο
- Ντοματίνια, ψιλοκομμένα
Μέθοδος:
Ανακατέψτε το αλεύρι ρεβιθιού, το νερό, το αλάτι και τα βότανα σε ένα blender (ή χτυπήστε τα μαζί σε ένα μπολ και ψιλοκόψτε τα βότανα). Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα (μπορείτε για ως και 48 ώρες σφραγισμένο στο ψυγείο).
Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ένα λεπτό στρώμα ζύμης (προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι, αλλά το ποσό εξαρτάται από το μέγεθος του τηγανιού σας) και φροντίζουμε να είναι όμορφα κατανεμημένο. Περιμένετε 30-60 δευτερόλεπτα για να στερεοποιηθεί το μείγμα και αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Χαλαρώστε προσεκτικά τις πλευρές με μια σπάτουλα πριν ανασηκώσετε το pancake. Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο όταν και οι δύο πλευρές του είναι χρυσές. Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα pancakes.
Κόψτε το αβοκάντο και πετάξτε το κουκούτσι. Βγάλτε τη φλούδα με ένα πιρούνι. Προσθέστε αβοκάντο στη μία του κάθε pancake, πασπαλίστε με πέστο, προσθέστε μαρούλι, λάχανο και ντοματίνια και αναδιπλώστε το σαν ομελέτα.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/
Leave a comment