Γρήγορα και γευστικά πράσινα φασόλια

Ωστόσο, μπορείτε να προετοιμάσετε αυτό πριν μαγειρεύοντας τα πράσα και το άνηθο πρώτα και να τα βάλετε στην άκρη. Αντί να μαγειρεύετε τα πράσινα φασόλια στην κατσαρόλα, τα περιχύνετε σε μια κατσαρόλα βρασμένου, καλά αλατισμένου νερού για περίπου ένα λεπτό. Στραγγίστε τα φασόλια και βυθίστε τα σε ένα μεγάλο μπολ πάγο. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα φασόλια σε ένα δοχείο ή ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση.

Υλικά:

  • 4 πράσα, καλά πλυμένα, με κομμένες τις ρίζες και τις κορυφές, κομμένα οριζόντια σε τετράγωνα και μετά κομμένα σε μέγεθος 2 εκ.
  • 1/3 κούπα φρέσκο άνηθο, καλά κομμένο
  • 300 γρ. πράσινα φασόλια, με κομμένες τις ρίζες και την κορυφή
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού

 

Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα βάζετε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτετε μια γενναία δόση αλάτι και τοποθετείτε τα πράσα. Ανακατέψτε μέχρι να είναι έτοιμα, δηλαδή να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα και να είναι τραγανά. Χρειάζεται περίπου 7 – 10 λεπτά για να είναι έτοιμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε τον άνηθο και μετά τα πράσινα φασόλια. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα ώστε τα φασόλια να μαλακώσουν και να χάσουν την ωμή τους υφή. Μόλις είναι έτοιμα, βάλτε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.101cookbooks.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post