Πράσινα φασολάκια με σως από κόκκινη πιπεριά

Πράσινα φασολάκια με σως από κόκκινη πιπεριά

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης με κολοκυθάκι και ψητό κουνουπίδι.

Υλικά

  • 450 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
  • ½ κούπα ψητές κόκκινες γλυκές πιπεριές
  • ¼ κούπα αμύγδαλα σε φλούδες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στην μέση
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού

 

Μέθοδος

Βάλτε τα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό μέχρι να τα καλύψετε και βράστε. Μαγειρέψτε, καλυμμένα μέχρι να είναι τρυφερά και τραγανά για 2 – 4 λεπτά. Στραγγίστε. Μετά, παίρνετε όλα τα άλλα υλικά και τα βάζετε στο μπλέντερ μέχρι η σως να είναι ομοιογενής. Ανακατέψτε τη σως με τα φασολάκια και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published