Πράσινα φασολάκια με σως από κόκκινη πιπεριά
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης με κολοκυθάκι και ψητό κουνουπίδι.
Υλικά
- 450 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
- ½ κούπα ψητές κόκκινες γλυκές πιπεριές
- ¼ κούπα αμύγδαλα σε φλούδες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στην μέση
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Μέθοδος
Βάλτε τα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό μέχρι να τα καλύψετε και βράστε. Μαγειρέψτε, καλυμμένα μέχρι να είναι τρυφερά και τραγανά για 2 – 4 λεπτά. Στραγγίστε. Μετά, παίρνετε όλα τα άλλα υλικά και τα βάζετε στο μπλέντερ μέχρι η σως να είναι ομοιογενής. Ανακατέψτε τη σως με τα φασολάκια και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment