Πράσινα φασολάκια με σως από κόκκινη πιπεριά

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης με κολοκυθάκι και ψητό κουνουπίδι.

Υλικά

  • 450 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
  • ½ κούπα ψητές κόκκινες γλυκές πιπεριές
  • ¼ κούπα αμύγδαλα σε φλούδες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στην μέση
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού

 

Μέθοδος

Βάλτε τα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό μέχρι να τα καλύψετε και βράστε. Μαγειρέψτε, καλυμμένα μέχρι να είναι τρυφερά και τραγανά για 2 – 4 λεπτά. Στραγγίστε. Μετά, παίρνετε όλα τα άλλα υλικά και τα βάζετε στο μπλέντερ μέχρι η σως να είναι ομοιογενής. Ανακατέψτε τη σως με τα φασολάκια και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post