arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Σούπα με γλυκοπατάτα, ginger, κουρκουμά και γάλα καρύδας


Νόστιμη σούπα γεμάτη θρεπτικά οφέλη και ποικιλία ζεστών μπαχαρικών.
Σούπα με γλυκοπατάτα, ginger, κουρκουμά και γάλα καρύδας

Vegan πιάτα

Σούπα με γλυκοπατάτα, ginger, κουρκουμά και γάλα καρύδας


Σούπα με γλυκοπατάτα, ginger, κουρκουμά και γάλα καρύδας

Συστατικά

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (περίπου 700g)
  • 150ml νερό (2/3 του δοχείου)
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 2,54 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια χούφτα ρεβίθια, βρασμένα
  • Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες

Κόψτε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και βάλτε τη σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και το γάλα καρύδας και ανάψτε τη φωτιά (μόλις πάρει βράση, κατεβάζετε σε μεσαία φωτιά).

Παράλληλα, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το ginger. Τεμαχίστε τη σκελίδα σκόρδου.

Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπερόριζα, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα τηγάνι.

Μαγειρέψτε για 15 έως 20 λεπτά (ή έως ότου μπορείτε εύκολα να τρυπήσετε τη γλυκιά πατάτα με ένα πιρούνι).

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μερικές φορές μέχρι να ενωθεί το μείγμα σας.

Προσθέστε τα ρεβίθια και στη συνέχεια μαγειρέψτε για ένα λεπτό.

Ψιλοκόψτε το μαϊντανό και ανακατέψτε ή γαρνίρετε με αυτόν, στο τέλος.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.kindearth.net/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.