Σούπα με γλυκοπατάτα, ginger, κουρκουμά και γάλα καρύδας
Συστατικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (περίπου 700g)
- 150ml νερό (2/3 του δοχείου)
- 400ml γάλα καρύδας
- 2,54 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Μια χούφτα ρεβίθια, βρασμένα
- Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό
Οδηγίες
Κόψτε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και βάλτε τη σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και το γάλα καρύδας και ανάψτε τη φωτιά (μόλις πάρει βράση, κατεβάζετε σε μεσαία φωτιά).
Παράλληλα, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το ginger. Τεμαχίστε τη σκελίδα σκόρδου.
Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπερόριζα, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα τηγάνι.
Μαγειρέψτε για 15 έως 20 λεπτά (ή έως ότου μπορείτε εύκολα να τρυπήσετε τη γλυκιά πατάτα με ένα πιρούνι).
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μερικές φορές μέχρι να ενωθεί το μείγμα σας.
Προσθέστε τα ρεβίθια και στη συνέχεια μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Ψιλοκόψτε το μαϊντανό και ανακατέψτε ή γαρνίρετε με αυτόν, στο τέλος.
Καλή όρεξη!
Συνταγή: https://www.kindearth.net/
Leave a comment