arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Γίγαντες με ντομάτα και λαχανικά


Αυτή η συνταγή προέρχεται από την Ήπειρο στη βόρεια Ελλάδα, όπου παράγονται πολλοί γίγαντες και που τους μαγειρεύουν με ντομάτες και άγρια ​​χόρτα. 
Γίγαντες με ντομάτα και λαχανικά

Vegan πιάτα

Γίγαντες με ντομάτα και λαχανικά


Γίγαντες με ντομάτα και λαχανικά

Συστατικά

  • 500g αποξηραμένοι γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. πουρές ντομάτας
  • 400g ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 350 γρ. σπανάκι, πλυμένο
  • μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μικρή χούφτα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος

Στραγγίστε τους γίγαντες, καλύψτε με καθαρό νερό και βράστε τους. Στη συνέχεια σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 1 ½ - 2 ώρες ή μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά.

Μέσα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με νερό και τα μεγειρεύετε για 5 λεπτά. Μόλις είναι μαλακά, προσθέτετε την πάπρικα, το ντοματοπολτό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα 100 ml νερό, ανθό αλατιού και πιπέρι.

Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια, κατεβάστε θερμοκρασία και σιγοβράστε για 30 λεπτά.  Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.

Μετά, προθερμάνετε το φούρνο στους 160C / ( λειτουργεία ανεμιστήρα).

Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας και λαχανικών, προσθέτοντας 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα βότανα.

Μεταφέρετε τα φασόλια σε ένα ταψί, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήστε για 35-40 λεπτά έως ότου τα φασόλια είναι τρυφερά και η σάλτσα έχει παχιά υφή. Προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο και απολαύστε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: https://www.bbc.co.uk/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.