Γίγαντες με ντομάτα και λαχανικά
Συστατικά
- 500g αποξηραμένοι γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. πουρές ντομάτας
- 400g ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ανθός αλατιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- 350 γρ. σπανάκι, πλυμένο
- μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μικρή χούφτα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος
Στραγγίστε τους γίγαντες, καλύψτε με καθαρό νερό και βράστε τους. Στη συνέχεια σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 1 ½ - 2 ώρες ή μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά.
Μέσα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με νερό και τα μεγειρεύετε για 5 λεπτά. Μόλις είναι μαλακά, προσθέτετε την πάπρικα, το ντοματοπολτό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα 100 ml νερό, ανθό αλατιού και πιπέρι.
Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια, κατεβάστε θερμοκρασία και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.
Μετά, προθερμάνετε το φούρνο στους 160C / ( λειτουργεία ανεμιστήρα).
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας και λαχανικών, προσθέτοντας 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα βότανα.
Μεταφέρετε τα φασόλια σε ένα ταψί, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήστε για 35-40 λεπτά έως ότου τα φασόλια είναι τρυφερά και η σάλτσα έχει παχιά υφή. Προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο και απολαύστε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση.
Συνταγή: https://www.bbc.co.uk/
Leave a comment