Εύκολη συνταγή για καρότα στον ατμό
Ακολουθεί η συνταγή για το πως να μαγειρέψετε αυτό το υγιεινό πορτοκαλί λαχανικό.
Υλικά
- 8 μεσαία καρότα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. + 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα καρότα σε ροδέλες 1 – 2 εκ. Τοποθετείστε νερό 3 εκ. σε μια κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιείτε σκεύος για τον ατμό χωρίς χερούλι, προσθέστε το πάνω στην κατσαρόλα και βράστε το νερό.
Μόλις το νερό βράζει, προσθέστε τα καρότα. Θα μαγειρευτούν στον ατμό μέχρι να είναι τρυφερά, για 4 – 5 λεπτά. Δοκιμάστε με ένα πιρούνι για να δείτε αν έχουν γίνει.
Προσεκτικά αφαιρέστε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και φρέσκα βότανα. Προσθέστε και 2 φέτες λεμονιού (αν θέλετε).
Καλή απόλαυση!
Leave a comment