Εύκολα σπαράγγια στον ατμό
Ακολουθεί συνταγή για το πως να τα φτιάξετε εύκολα ώστε να κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Υλικά
- 1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε και στεγνώστε τα σπαράγγια. Κόψτε τις σκληρές άκρες και πετάξτε. Κόψτε τα ματσάκια σε κομμάτια 4 εκ.
Προσθέστε το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι η επιφάνειά του να είναι ακριβώς κάτω από το καλάθι του ατμού. Προσθέστε το καλάθι ατμού και βράστε νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα σπαράγγια. Μαγειρέψτε στον ατμό για 2 – 5 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά. Δοκιμάστε με ένα πιρούνι και βεβαιωθείτε ότι δε θα τα παραμαγειρέψετε.
Με τρόπο μεταφέρετε τα σπαράγγια στο μπολ, στραγγίζοντας το νερό. Ανακατέψτε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ανθό αλατιού και πιπέρι. Δοκιμάστε τη γεύση και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment