Εύκολη συνταγή για ψητές μπάμιες
Το ψήσιμο στο φούρνο είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να ψήσετε το συγκεκριμένο λαχανικό ώστε να του δώσετε ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 350 γρ. μπάμιες
- 1 1/2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
- Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Κόβετε τις μπάμιες στη μέση και τις τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε τις μπάμιες με το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το αλάτι.
Τοποθετήστε τις μπάμιες σε ένα ταψί αφού προηγουμένως το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να τσαλακωθούν ελαφρά στις άκρες. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Leave a comment