Εύκολη συνταγή για μελιτζάνες φούρνου
Οι μελιτζάνες συνδυάζονται υπέροχα με τα ρεβύθια και την ντομάτα. Έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά, είναι vegan και χωρίς γλουτένη.
Υλικά
- 680 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- Ανθός αλατιού
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, χωρίς τις ρίζες και τους σπόρους, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 1 – 1 ½ κ.γ. γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. βιολογικός κόλιανδρος
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ¾ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κούπες ρεβύθια, βρασμένα
- Φρέσκα βότανα με μαϊντανό και δυόσμο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετείστε την μελιτζάνα σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε πάνω αλάτι. Αφήστε την στο πλάι για 20 λεπτά ώστε να μπορούν οι μελιτζάνες να βγάλουν την πικρή τους γεύση. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε νερό σε ζεστή θερμοκρασία χωρίς να αρχίσει να καίει. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το ψιλοκομμένο καρότο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Στην συνέχεια προσθέστε σκόρδο, φύλλα δάφνης, μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Τώρα προσθέστε την μελιτζάνα, τις ντομάτες, τα ρεβύθια και λίγο νερό. Ανακατέψτε καλά.
Βράστε το μείγμα για 10 λεπτά. Ανακατέψτε τακτικά. Αφαιρέστε από το μάτι, καλύψτε και μεταφέρετε στον φούρνο.
Μαγειρέψτε για 45 λεπτά μέχρι η μελιτζάνα να είναι τρυφερή.
Μόλις η μελιτζάνα είναι έτοιμη, αφαιρέστε την από την φούρνο και βάλτε από πάνω ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τα βότανα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με ελληνικό γιαούρτι ή τζατζίκι.
Leave a comment