Εύκολα ψητά πράσινα φασολάκια με αμύγδαλα
Ο καυτός φούρνος τα κάνει ζουμερά, τρυφερά και έχουν φρέσκο χυμό λεμονιού.
Υλικά
- 450 γρ. πράσινα φασολάκια
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ λεμόνι
- 1/3 κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Πλύνετε καλά τα πράσινα φασολάκια και τριμάρετε τις άκρες τους.
Σε ένα μπολ ενώστε τα φασολάκια με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετείστε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και τοποθετείστε εκεί τα φασολάκια. Ψήστε για 13 – 15 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει.
Την ίδια ώρα, ψήστε τα αμύγδαλα σε μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το μάτι και στη συνέχεια ψιλοκόψτε.
Μόλις ψηθούν τα φασολάκια, στύψτε λεμόνι από πάνω και γαρνίρετε με αμύγδαλα. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment