vegan ·
Σαλάτα με αγγούρι και πλιγούρι
Τα κρύα, τραγανά αγγούρια ενώνονται με το πλιγούρι και μια εύκολη σάλτσα.
Υλικά
- 1 μεγάλο αγγούρι
- ¼ κούπας μαγειρεμένο πλιγούρι
- 1 κ.γ. σπόρους σουσαμιού + έξτρα για topping
- 2 κ.σ. βασιλικού + έξτρα για topping
Λάδι με τσίλι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θριματισμένη κόκκινη πιπεριά
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
Ανθό αλατιού, για τη γεύση
Εκτέλεση
Κόψτε τα αγγούρια σε μπουκίτσες ή κύβους. Τοποθετείστε το πλιγούρι μαζί με τους σπόρους σουσαμιού και τον βασιλικό.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Μόλις είναι καυτό, βάλτε τις νιφάδες τσίλι. Αφήστε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε λεμόνι και αλάτι. Περιχύστε πάνω από τα αγγούρια και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το επίπεδο αλατιού με τις γεύσεις σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment