vegan ·
vegetarian ·
Κρεμώδες σπανάκι
Υλικά
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 450 γρ. σπανάκι
- 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¾ κούπας γάλα καρύδας
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού, αναμειγμένο με 2 κ.σ. ζεστό νερό
- 2 κ.γ. χυμό λενονιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε ½ κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα στραγγιστήρι, και αφαιρέστε το έξτρα νερό.
Σκουπίστε το τηγάνι και ζεστάνετε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και το αλάτι και ανακατέψτε για 5 – 8 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το σπανάκι, το γάλα αμυγδάλου, την μουστάρδα και το αλεύρι καλαμποκιού και ανακατέψτε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment