Κρεμώδες σπανάκι

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 450 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ¾ κούπας γάλα καρύδας
  • ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού, αναμειγμένο με 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λενονιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ½ κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα στραγγιστήρι, και αφαιρέστε το έξτρα νερό.

Σκουπίστε το τηγάνι και ζεστάνετε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και το αλάτι και ανακατέψτε για 5 – 8 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το σπανάκι, το γάλα αμυγδάλου, την μουστάρδα και το αλεύρι καλαμποκιού και ανακατέψτε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post