arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Κρεμώδες σπανάκι


Αυτή η εύκολη συνταγή για κρεμώδες σπανάκι είναι εύκολη και σας προσφέρει ένα απολαυστικό συνοδευτικό πιάτο.
Κρεμώδες σπανάκι

Vegan πιάτα

Κρεμώδες σπανάκι


Κρεμώδες σπανάκι

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 450 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ¾ κούπας γάλα καρύδας
  • ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού, αναμειγμένο με 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λενονιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ½ κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα στραγγιστήρι, και αφαιρέστε το έξτρα νερό.

Σκουπίστε το τηγάνι και ζεστάνετε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και το αλάτι και ανακατέψτε για 5 – 8 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το σπανάκι, το γάλα αμυγδάλου, την μουστάρδα και το αλεύρι καλαμποκιού και ανακατέψτε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.