Κρεμώδης σούπα με σέλερι, ελαιόλαδο και νεροκάρδαμο
Μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λιγότερο από 20 λεπτά και είναι υπέροχη να την φάτε μια κρύα ημέρα του χειμώνα.
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο (για γαρνίρισμα)
- ½ κούπας κρεμμύδια, σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 κούπες σέλερι, σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ κούπας ωμά κάσιους
- 3 κούπες νερό
- Νεροκάρδαμο (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Ζεστάνετε νερό σε χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε μέσα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Μετά, ανεβάστε θερμοκρασία και προσθέστε σέλερι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και ανακατέψτε περιστασιακά, για 8 λεπτά.
Ανεβάστε τη θερμοκρασία και προσθέστε μαϊντανό, ωμά κάσιους και νερό. Καλύψτε και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
Σερβίρετε μαζί με ελαιόλαδο, φρέσκο νεροκάρδαμο και μαύρο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment