Κρεμώδης σούπα με σέλερι, ελαιόλαδο και νεροκάρδαμο

Μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λιγότερο από 20 λεπτά και είναι υπέροχη να την φάτε μια κρύα ημέρα του χειμώνα.

Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο (για γαρνίρισμα)
  • ½ κούπας κρεμμύδια, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 κούπες σέλερι, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας ωμά κάσιους
  • 3 κούπες νερό
  • Νεροκάρδαμο (για γαρνίρισμα)

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε νερό σε χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε μέσα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.

Μετά, ανεβάστε θερμοκρασία και προσθέστε σέλερι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και ανακατέψτε περιστασιακά, για 8 λεπτά.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και προσθέστε μαϊντανό, ωμά κάσιους και νερό. Καλύψτε και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Σερβίρετε μαζί με ελαιόλαδο, φρέσκο νεροκάρδαμο και μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://withfoodandlove.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post