Πολύχρωμα καλαμάκια λαχανικών

Θέλετε να ψήσετε κάτι στο γκριλ; Προτιμήστε λαχανικά. Πασπαλίστε τα με λάδι και μπαχαρικά και βάλτε τα στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Προσθέστε και λίγο λεμόνι και απολαύστε!

Υλικά

  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 900 γρ. πράσινα και κίτρινα κολοκύθια κομμένα σε κύβους 2,5 εκ.
  • 470 γρ. ντοματίνια
  • 340 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα στην μέση αν είναι μεγάλο
  • 1 λεμόνι
  • Ανθός αλατιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και 1 κ.γ. ανθό αλατιού. Αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε την κολοκύθα και τις ντομάτες μαζί με 2 κ.σ. λάδι. Σε ένα άλλο μπολ ενώστε το μπρόκολο με 1 κ.σ. λάδι. Σε ένα τρίτο μπολ, ενώστε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. λάδι. Στη συνέχεια, περάστε τα λαχανικά στα καλαμάκια (αν χρησιμοποιείτε καλαμάκια από bamboo, βρέξτε τα σε νερό για 30 λεπτά).

Στη συνέχεια, ψήστε το μπρόκολο και τα μανιτάρια για 6 – 10 λεπτά, ενώ τα γυρνάτε μια φορά. Ψήστε τα κολοκύθια και τις ντομάτες για 6 – 8 λεπτά, ενώ τα γυρνάτε μια φορά. Μεταφέρετε τα καλαμάκια σε ένα μεγάλο πιάτο ή ξύλο κοπής και περιχύστε τον χυμό από 1 λεμόνι. Πασπαλίστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω το μισό από το μείγμα μπαχαρικών.

Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα για 5 λεπτά, καλυμμένα πριν τα σερβίρετε.

Στη συνέχεια ρίξτε και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών, αν το επιθυμείτε και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post