Πολύχρωμα καλαμάκια λαχανικών
Θέλετε να ψήσετε κάτι στο γκριλ; Προτιμήστε λαχανικά. Πασπαλίστε τα με λάδι και μπαχαρικά και βάλτε τα στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Προσθέστε και λίγο λεμόνι και απολαύστε!
Υλικά
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κόλιανδρος
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 900 γρ. πράσινα και κίτρινα κολοκύθια κομμένα σε κύβους 2,5 εκ.
- 470 γρ. ντοματίνια
- 340 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
- 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα στην μέση αν είναι μεγάλο
- 1 λεμόνι
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και 1 κ.γ. ανθό αλατιού. Αφήστε το στην άκρη.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε την κολοκύθα και τις ντομάτες μαζί με 2 κ.σ. λάδι. Σε ένα άλλο μπολ ενώστε το μπρόκολο με 1 κ.σ. λάδι. Σε ένα τρίτο μπολ, ενώστε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. λάδι. Στη συνέχεια, περάστε τα λαχανικά στα καλαμάκια (αν χρησιμοποιείτε καλαμάκια από bamboo, βρέξτε τα σε νερό για 30 λεπτά).
Στη συνέχεια, ψήστε το μπρόκολο και τα μανιτάρια για 6 – 10 λεπτά, ενώ τα γυρνάτε μια φορά. Ψήστε τα κολοκύθια και τις ντομάτες για 6 – 8 λεπτά, ενώ τα γυρνάτε μια φορά. Μεταφέρετε τα καλαμάκια σε ένα μεγάλο πιάτο ή ξύλο κοπής και περιχύστε τον χυμό από 1 λεμόνι. Πασπαλίστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω το μισό από το μείγμα μπαχαρικών.
Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα για 5 λεπτά, καλυμμένα πριν τα σερβίρετε.
Στη συνέχεια ρίξτε και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών, αν το επιθυμείτε και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/
Leave a comment