Πολύχρωμα καλαμάκια λαχανικών

Πολύχρωμα καλαμάκια λαχανικών

Θέλετε να ψήσετε κάτι στο γκριλ; Προτιμήστε λαχανικά. Πασπαλίστε τα με λάδι και μπαχαρικά και βάλτε τα στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Προσθέστε και λίγο λεμόνι και απολαύστε!

Υλικά

  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 900 γρ. πράσινα και κίτρινα κολοκύθια κομμένα σε κύβους 2,5 εκ.
  • 470 γρ. ντοματίνια
  • 340 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα στην μέση αν είναι μεγάλο
  • 1 λεμόνι
  • Ανθός αλατιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και 1 κ.γ. ανθό αλατιού. Αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε την κολοκύθα και τις ντομάτες μαζί με 2 κ.σ. λάδι. Σε ένα άλλο μπολ ενώστε το μπρόκολο με 1 κ.σ. λάδι. Σε ένα τρίτο μπολ, ενώστε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. λάδι. Στη συνέχεια, περάστε τα λαχανικά στα καλαμάκια (αν χρησιμοποιείτε καλαμάκια από bamboo, βρέξτε τα σε νερό για 30 λεπτά).

Στη συνέχεια, ψήστε το μπρόκολο και τα μανιτάρια για 6 – 10 λεπτά, ενώ τα γυρνάτε μια φορά. Ψήστε τα κολοκύθια και τις ντομάτες για 6 – 8 λεπτά, ενώ τα γυρνάτε μια φορά. Μεταφέρετε τα καλαμάκια σε ένα μεγάλο πιάτο ή ξύλο κοπής και περιχύστε τον χυμό από 1 λεμόνι. Πασπαλίστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω το μισό από το μείγμα μπαχαρικών.

Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα για 5 λεπτά, καλυμμένα πριν τα σερβίρετε.

Στη συνέχεια ρίξτε και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών, αν το επιθυμείτε και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published