Τραγανά chips από kale
Αυτά τα chips είναι τέλεια, τραγανά και γευστικά.
Υλικά
- 1 ματσάκι kale
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 135 βαθμούς C.
Πλύνετε τα φύλλα kale και στεγνώστε τα όσο περισσότερο μπορείτε με μια καθαρή πετσέτα. Αφαιρέστε τα φύλλα από τα κλωνάρια και κόψτε τα στο επιθυμητό μέγεθος chips. Σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε τα φύλλα kale με το ελαιόλαδο.
Σε ένα ταψί, απλώστε μια λαδόκολλα. Τοποθετείστε τα φύλλα σε μονή στρώση και πασπαλίστε με αλάτι και σκόνη σκόρδου.
Ψήστε για 30 – 35 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν και φάτε άμεσα. Είναι καλύτερο να τα φάτε άμεσα αλλά αν περισσέψουν, μπορείτε να τα φάτε έως και την επόμενη ημέρα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment