Κουνουπίδι με λεμόνι και βότανα
Υλικά
- 1 μικρό κεφαλάκι κουνουπίδι
- ½ κουπα νερό
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 κ.γ. ελληνικό μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος
Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
Τοποθετείστε 1 ½ κούπες νερό σε μια κατσαρόλα. Βράστε το νερό. Καθώς το νερό βράζει, προσθέστε το κουνουπίδι. Ζεστάνετέ το με το καπάκι για 10 – 12 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερό. Μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα πιρούνι για να δείτε αν είναι έτοιμο.
Προσεκτικά αφαιρέστε το κουνουπίδι και βάλτε το σε ένα μπολ στραγγίζοντάς το. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους καλά και περιχύστε τα πάνω από το κουνουπίδι.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment