Vegan σούπα με καρότο και τζίντζερ

Μπορεί να γίνει γρήγορα και να εντυπωσιάσει. Το φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, πολτοποιημένο
  • 4 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 3 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

 

Μέθοδος:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να είναι τρυφερό, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Βάλτε μέσα τα καρότα, το ζωμό, το λάδι, το ξύσμα, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με καπάκι, μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά, για 10 – 12 λεπτά. Βάλτε το μείγμα σε ένα blender και χτυπήστε το μέχρι να έχει την επιθυμητή υφή. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού επιπλέον.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post