Ψητό μπρόκολο με λεμόνι και αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα προσθέτουν επιπλέον τραγανή γεύση.
Υλικά:
- 12 κούπες φρέσκα μπρόκολα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. χυμός λεμονιού
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. χοντροκομμένο πιπέρι
- ¼ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάλτε το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και 1/8 κ.γ. του πιπεριού και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με αυτά το μπρόκολο και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε τα σε ένα ταψί. Ψήστε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο πιπέρι. Ανακατέψτε και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment