Μπρόκολο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά
- 2 κ.σ. καρύδια θρυμματισμένα
- 1 ½ κ.γ. βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (4-5 μεγάλα κρεμμύδια)
- Άνθος αλατιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
- 1 μπρόκολο ( περίπου 600-700 γρ.), κομμένο σε φέτες (5 κούπες)
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 c.
Τοποθετήστε τα καρύδια σε μια βάση πίτας στο φούρνο για 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ.
Ζεσταίνετε το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσό καφέ χρώμα, περίπου για 10 λεπτά. (Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ή δύο νερό αν το μείγμα γίνει πολύ στεγνό). Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, βράστε το μπρόκολο σε ζεστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, για 3 με 5 λεπτά. Στραγγίζετε το μπρόκολο και προσθέτετε το στα κρεμμύδια που είναι στο τηγάνι. Δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τα ψητά καρύδια.
Μέθοδος: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment