Ψητές γλυκοπατάτες με κάρυ και πάπρικα
Υλικά
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 218 βαθμούς. Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το λάδι με τα καρυκεύματα. Πασπαλίστε πάνω από τις γλυκοπατάτες και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί.
Ψήστε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές, ενώ τις γυρίζετε περιστασιακά. Πασπαλίστε με κόλιανδρο και συνοδέψτε με το dip της αρεσκείας σας.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment