Σπαράγγια με Μεσογειακή σάλτσα
Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό, ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό πιάτο. Είναι vegan και χωρίς γλουτένη.
Υλικά
Για την Μεσογειακή σάλτσα
- 340 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα ή κομμένα στην μέση (μπορείτε να τα στραγγίσετε λίγο)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
- Ανθό αλατιού και πιπέρι, + έξτρα για μετά
- ½ κ.γ. σουμάκ
- 2 – 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για τα σπαράγγια
- 680 γραμμάρια σπαράγγια, με κομμένες τις άκρες
- Νερό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Φτιάξτε την Μεσογειακή σάλτσα. Σε ένα μπολ ενώστε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα βότανα. Γαρνίρετε με αλάτι, πιπέρι και σουμάκ. Προσθέστε χυμό λεμονιού και έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη για να ενωθούν οι γεύσεις. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 8 κούπες νερό και προσθέστε 2 κ.σ. ανθό αλατιού και βράστε. Έχετε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό δίπλα του.
Μόλις το νερό βράσει, προσθέστε τα σπαράγγια. Βράστε μέχρι να είναι τρυφερά για 3 – 4 λεπτά. Στραγγίστε τα και μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1 λεπτό. Στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Μόλις είναι έτοιμα για σερβίρισμα, τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε μια καλή δόση έξτρα παρθένο ελαιόλαδου και ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με την Μεσογειακή σάλτσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment