Χειμερινή σαλάτα με kale και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Επιπλέον, η γεύση της σαλάτας είναι τόσο γήινη και κατάλληλη για κάθε στιγμή.
Υλικά
- 1 ματσάκι kale
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, χωρισμένο
- 1 κούπα πράσινο λάχανο, τριμμένο
- ½ κούπας ωμά παντζάρια, τριμμένα
- ¼ κούπας πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι
- ½ κούπας ρόδι
- 1 κ.σ. ξύδι μήλου
- Ανθό αλατιού για τη γεύση
- Μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Πλύνετε, στεγνώστε και αφαιρέστε το κεντρικό σημείο από το kale. Τρίψτε το καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το kale με 1 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Αλείψτε το kale με τα χέρια σας για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι το kale να έχει ένα λαμπερό πράσινο χρώμα.
Προσθέστε το λάχανο, τα παντζάρια, τα πράσινα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα πορτοκάλια και το ρόδι.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίστε το dressing πάνω στη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment