Τραγανή vegan σαλάτα με superfood
Το kale ενώνεται με το βαλσάμικο, το ξίδι μήλου, τον σφένδαμο και το σκόρδο και στη συνέχεια βρίσκει το αχλάδι, το ρόδι, το πασατέμπο, το μαύρο σουσάμι και τις μεγάλες νιφάδες καρύδας. Αυτή η δόση θρεπτικών συστατικών και θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα σε χρόνο μηδέν.
Συστατικά:
Για το dressing:
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι μήλου
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
Για τη σαλάτα:
- 8-10 φλιτζάνια kale
- 1 αχλάδι, κομμένο σε φέτες και ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ρόδι
- 1/4 φλιτζάνι πασατέμπος
- 3-4 κ.σ. νιφάδες καρύδας
- 1-2 κ.γ. μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
- Κανέλα
Μέθοδος:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τα συστατικά του dressings. Προσαρμόστε τη γεύση, όπως επιθυμείτε.
Αφαιρέστε όλες τις ρίζες από τα φύλλα του kale. Κόψτε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια. Όσο πιο μικρά, τόσο πιο μαλακά θα είναι τα φύλα. Πλύνετε και στεγνώστε τα. Τοποθετείστε το kale σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Πρέπει να έχετε περίπου 8 – 10 κούπες kale για αυτή τη σαλάτα.
Ανακατέψτε το kale με το dressing μέχρι όλα να επικαλυφθούν καλά. Το kale θα μειώσει την οξύτητα.
Προσθέστε τα toppings ( μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε – συνιστώνται πολλά), πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε αμέσως. Ή αφήστε το dressing να μαρινάρει το kale για περίπου μισή ώρα. Αυτή η σαλάτα σερβίρετε καλύτερα φρέσκια αλλά αν θέλετε, μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο για μια μέρα. Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να την καταναλώσετε όλη, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα.
Συνταγή: https://ohsheglows.com
Leave a comment