Vegan σαλάτα με quinoa
Ανακατέψτε την με λαχανικά αλλά και με τα βότανα και τα αρωματικά της αρεσκείας σας.
Υλικά:
- 1-2/2 κούπες κινόα, πλυμένη και στραγγισμένη καλά
- 3 κούπες νερό
- ¼ κούπα + έξτρα 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ κούπα χυμός λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 6 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 – ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 2 αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
- 1 μεσαία γλυκές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- ½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε την κινόα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 3-5 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη. Πρόσθεσε νερό και βράστε. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε. Καλύψτε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο και το αλάτι. Προσθέστε τα λαχανικά στην κινόα. Πασπαλίστε με το dressing και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη η σαλάτα για να σερβιριστεί.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment