Σαλάτα με καραμελοποιημένα πορτοκάλια και αντίδια

Το αποτέλεσμα αφήνει μια γεύση εσπεριδοειδών που είναι πιο περίπλοκη από το να κόψετε απλά τα φρούτα μέσα χόρτα σας.

Υλικά:

  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • ¼ φλιτζάνι μέλι ελάτου
  • ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 3 μεσαία πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 4 χοντρές φέτες
  • 16 φλιτζάνια αντίδια
  • ⅓ φλιτζάνι κομμένα αμύγδαλα, φρυγανισμένα

 

Μέθοδος:

Ψιλοκόψτε το δενδρολίβανο και βάλτε το σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε μέλι και βράστε με μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη ζέστη και αφήστε το για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τα κρεμμύδια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να συνδυαστούν.

Στραγγίζετε το δεντρολίβανο από το μέλι και βάλτε το μέλι σεένα αντικολλητικό τιγάνη. Βράστε το σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Προσθέστε φέτες πορτοκαλιού και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ, για περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά τις φέτες και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά. Βάλτε τις φέτες πορτοκαλιού και βάλτε τις σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Ανακατέψτε το μέλι και το χυμό από το τηγάνι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα αντίδια στο dressing και ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε τη σαλάτα με πορτοκάλια και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post