Αναζωογονητική & αποτοξινωτική σαλάτα με ντομάτα και κουνουπίδι
Το ωμό κουνουπίδι είναι τριμμένο με τρόπου που θυμίζει κόκκους ρυζιού και συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς, λιαστές ντομάτες, καλαμπόκι, μαϊντανό, βασιλικό, σπόρους κάνναβης και κολοκύθας. Το μείγμα βυθίζεται σε ένα κρεμώδες dressing φτιαγμένο από ταχίνι, χυμό λεμονιού, σκόρδο και καρυκεύματα.
Υλικά για τη σαλάτα
- 1 κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πράσινα λαχανικά
- 2/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένος βασιλικός
- 1/3 του φλιτζανιού ωμοί σπόροι κουκουναριού
- 1/4 του φλιτζανιού σπόροι κάνναβης
- 1/4 του φλιτζανιού σπόροι κολοκύθας
Υλικά για το dressing
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 του φλιτζανιού ωμό ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανθός αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
Οδηγίες
Τρίψτε τα κομμάτια του κουνουπιδιού στο μπλέντερ. Μεταφέρετε το τριμμένο κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, τα λαχανικά, το βασιλικό, το μαϊντανό και τους σπόρους (κάνναβη, κουκουνάρι, κολοκύθα).
Φτιάξτε το dressing προσθέτοντας χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, στο μπλέντερ. Ανακινήστε καλά για 1-2 λεπτά έως ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες.
Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε. Διατηρήστε το dressing στην κατάψυξη.
Συνταγή: https://www.blissfulbasil.com/
Leave a comment