Σαλάτα κινόα με κουρκουμά και ζεστά μπαχαρικά
Σερβίρετε υπέροχα μέσα σε wrap, ως μέρος buddha bowl ή ως φαγητό για την παρέα!
Υλικά:
- 100 γρ. κινόα
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 ml νερό
- ¼ μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. κουρκουμάς
- 1 κ.γ. κόλιανδρος
- ½ κ.γ. καπνιστική πάπρικα
- ½ κόκκινο γλυκό πιπέρι
- Μικρή χούφτα μαϊντανό
- 2 πράσινα κρεμμύδια
Εκτέλεση
Ψήστε ελαφρώς την κινόα. Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε 1 κ.γ. νερό. Στη συνέχεια ρίξτε την κινόα μέσα και ανακατέψτε τακτικά καθώς μαγειρεύεται, για 2 – 3 λεπτά. Μόλις αρχίσετε να μυρίζετε το άρωμα, ξέρετε ότι είναι έτοιμη (προσέξτε να μην την ψήσετε υπερβολικά).
Στη συνέχεια, προσθέστε νερό στην κινόα. Ρίξτε επίσης και τον κουρκουμά και το μαύρο πιπέρι και καλύψτε με ένα καπάκι το τηγάνι.
Βράστε τα υλικά και μετά αφήστε τα να σιγοβράζουν. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά για να μαγειρευτεί η κινόα, και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχει απορροφήσει το νερό.
Αφήστε την κινόα να κρυώσει.
Ψιλοκόψτε καλά τον μαϊντανό και τα πράσινα κρεμμύδια. Επίσης κόψτε και την κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Μόλις η κινόα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
Σερβίρετε άμεσα ή κρατήστε τη έως και 3 ημέρες στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.kindearth.net/
Leave a comment