Σαλάτα με παντζάρια και δυόσμο
Υλικά
- 5 μεσαία παντζάρια
- 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κούπα ελιές Καλαμών, κομμένες σε κομματάκια
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
Μέθοδος
Τρίψτε τα παντζάρια και τριμάρετε τις κορυφές τους. Τοποθετείστε τα παντζάρια σε ένα ταψί και βάλτε λίγο νερό. Ψήστε τα στον φούρνο μέχρι να μπορείτε εύκολα να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Γυρίστε τα μια φορά και αφήστε τα για 5 λεπτά.
Μόλις είναι αρκετά κρύα για να μπορείτε να τα διαχειριστείτε, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάλτε ξύδι, ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πιπέρι. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέστε τις ελιές, τα παντζάρια και 1 κ.σ. δυόσμο. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο, καλυμμένη για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο δυόσμο.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment