Αρωματική Μεσογειακή σαλάτα με ρεβύθια και βότανα
Είναι κατάλληλο ως συνοδευτικό πιάτο ή συνδυαστικά με τα λαχανικά σας!
Υλικά
- 3 κούπες βρασμένα ρεβύθια
- 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 ½ κούπες φρέσκος μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
- ½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα σέλερι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού από 1 – ½ λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα ρεβύθια, την πιπεριά κέρατο, τον μαϊντανό, το κόκκινο κρεμμύδι και το σέλερι. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και προσθέστε λίγο ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το dressing στο μείγμα με τα ρεβύθια και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε άμεσα ή βάλτε το στο ψυγείο για ως και 4 ημέρες. Πριν σερβίρετε, προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση σας.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com/
Leave a comment