Σαλάτα με καρότα και αρωματικά
Μαγειρέψτε τα καρότα ώστε να είναι τρυφερά μαζί φρέσκα βότανα και μπαχαρικά όπως κύμινο και φλούδες πιπεριού. Στη συνέχεια, καλύψτε με χυμό λεμονιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Υλικά
- Νερό
- Ανθός αλατιού
- 900 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 κλαράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- ¾ κ.γ. μπαχαρικό πιπεριού
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κλαράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (θα μπορούσατε να βάλετε ή δυόσμο ή μαϊντανό αντί για αυτό)
- 1 – 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. σπόροι σουσαμιού, ψητοί (προαιρετικά)
Μέθοδος
Βάλτε νερό και ανθό αλατιού σε μια κατσαρόλα και βράστε το. Προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι να είναι ωραία και τρυφερά. Στραγγίστε.
Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος άμεσα. Προσθέστε λίγο ανθό αλατιού και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο, το σέλερι, τον κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Αν σας αρέσει, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγους ψητούς σπόρους σουσαμιού. Ανακατέψτε τη σαλάτα καλά για να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε τη στην άκρη να ενωθούν τα υλικά πριν τη σερβίρετε (είναι προτιμότερο να τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου).
Leave a comment