Σαλάτα με παντζάρια
Επειδή τα παντζάρια είναι τεμαχισμένα τόσο λεπτά σαν σπιράλ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μαγείρεμα ή για το κόψιμο των λαχανικών.
Υλικά:
- 1/3 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ξύσμα και χυμός λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο πιπέρι
- 3-4 μεσαία παντζάρια
- ½ κούπα ψητά αμύγδαλα
- ½ κούπα μαϊντανός, πλατύφυλλος ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Τοποθετήστε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε λάδι, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Καθαρίστε και αποφλοιώστε τα παντζάρια για να πάρουν το σπιράλ σχήμα. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ. Αλείψτε με το dressing μέχρι η σαλάτα να είναι καλά ανακατεμένη.
Πριν σερβίρετε, προσθέστε αμύγδαλα και μαϊντανό. Ανακατέψτε και απολαύστε!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment