vegan ·
Σαλάτα με μήλα, σέλερι και φιστίκια
Είναι vegan, χωρίς γλουτένη και πολύ υγιεινή.
Υλικά
- 2 μεσαία πράσινα μήλα
- 5 κλωνάρια σέλερι
- 4 πράσινα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. κρεμμύδι εσαλότ, σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας φιστίκια χωρίς αλάτι (+ έξτρα για το γαρνίρισμα)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε και στεγνώστε τα μήλα, το σέλερι και τα πράσινα κρεμμύδια. Κόψτε τα μήλα στην μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, κόψτε το σέλερι και τα πράσινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Κόψτε τα φιστίκια σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα μήλα, το σέλερι, τα πράσινα κρεμμύδια, τα κρεμμύδια, τα φυστίκια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Δοκιμάστε και γαρνίρετε με αλάτι / ή και πιπέρι, αν θέλετε.
Βάλτε σε πιάτο και γαρνίρετε με περισσότερα φιστίκια.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment