Πράσινη σαλάτα φασολιών με τζίντζερ και φιστίκια
Τα κόκκινα τσίλι και τα ψιλοκομμένα καρύδια προσθέτουν μια ιδιαίτερη υφή και χρώμα. Για ποικιλία, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε με πεκάν τα φιστίκια ή τα κάσιους.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 2 κ.σ. χυμός lime
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.γ. λάδι σουσαμιού
- 2 κ.σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- ¾ τζίντζερ
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 450 γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα στην μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές jalapeno, λεπτά κομμένες
- 2 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας φυστίκια
Μέθοδος:
Για τη βινεγκρέτ, πάρτε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα 10 πρώτα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε 6 κούπες νερό να βράσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα πράσινα φασόλια. Μαγειρέψτε έχοντας τα ακάλυπτα μέχρι να γίνουν τραγανά και τρυφερά. Στραγγίστε τα και στη συνέχεια βάλτε τα αμέσως σε παγωμένο νερό. Στραγγίστε τα.
Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις jalapenos και τα ραπανάκια. Πασπαλίστε με βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με φιστίκια.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment